Ambassadører

Projektet har en bred vifte af ambassadører lige fra forskere til formidlere. Ambassadørernes rolle er at udbrede kendskabet til projektet via deres meget forskellige og vigtige kanaler. Her kan du møde ambassadørerne og finde ud af, hvorfor de synes rummet er spændende, hvad de glæder sig mest til i forbindelse med Andreas Mogensens mission Huginn, og hvorfor de har sagt ja til at være ambassadører for projektet.

Anja C. Andersen

Professor Anja C. Andersen, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet

Menneskehedens bæredygtige udvikling er afhængig af vores evne og vilje til konstant at lære universet, verden og os i den bedre at kende. Rummet er en vigtig nøgle til at opnå denne form for indsigt. Andreas Mogensens ophold ved ISS er en brik i hele den søgen. (Foto: Simon Klein Knudsen).

Thomas A. E. Andersen

CEO, Danish Aerospace Company A/S

Rummet er den yderste grænse for menneskets udforskning, og bemandede rumflyvninger er med til at bringe teknologien, fra rumfart og erfaring fra ophold i rummet, ned på Jorden til gavn for almindelige mennesker. (Foto: DAC).

Ole Eggers Bjælde

Museumsinspektør og astrofysiker, Science Museerne, Aarhus Universitet

Jeg glæder mig til at opleve den begejstring blandt børn, unge og alle andre, som Andreas Mogensens mission utvivlsomt vil føre med sig. Jeg glæder mig til at bidrage til den begejstring ved at give besøgende på museerne, deltagere ved foredrag og folk jeg møder andre steder gode oplevelser med rummet. (Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet).

Mikkel Haarder

Dansk Industri, underdirektør for uddannelse, forskning og mangfoldighed

Menneskeheden er kun lige startet på at kigge ud over vores egen planet. Rumforskning er det mest horisontudvidende jeg kan forestille mig! Vi skal udforske rummet, fordi det giver perspektiv og bringer nye erkendelser. (Foto: Sif Meincke).

Ole Heinager

Adm. direktør, NEXT Uddannelse København og
formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne.

Jeg husker, da jeg som ung dreng sad oppe om natten med mine forældre for at se rumfærgen Columbia blive sendt gennem atmosfæren. Det var helt magisk og næsten ikke til at fatte, at man kunne rejse ud i rummet. Det blev en drengedrøm, at man kunne blive astronaut og rejse ud og opdage nye planeter og livsformer.

Tina Ibsen

Astrofysiker, Tina Ibsen Formidling

Astronomi og rumfart giver os mulighed for videnskabeligt at prøve at svare på nogle af de mest fundamentale spørgsmål, som vi mennesker altid har stillet os selv. Hvor kommer vi fra? Hvad kommer der til at ske i fremtiden? Er der mon andre derude? (Foto: Emil Hougaard).

Maria Jarjis

Videnskabs-influencer & youtuber

Som ambassadør vil jeg gøre mit bedste på at udbrede kendskabet til projektet og dets formål, og jeg håber på at kunne bidrage til at inspirere flere til at forfølge en karriere inden for STEM, rumfartsvidenskab og teknologi.

John Leif Jørgensen

Professor i rumfartsteknologi, DTU Space

Rummet er menneskehedens næste grænse, både teknologisk og samfundsmæssigt. Fra rummet, og kun fra rummet, kan vi få overblik over vores klode – blandt andet i forhold til klima, ressourcer, overvågning og navigation.

Steen Ejler Jørgensen

Projektleder, Astra

Jeg ser rumfarten som højdepunktet af menneskelig opfindsomhed. Naturvidenskabelig dannelse er desuden en utrolig vigtig del af den almene dannelse, og det er mit håb, at projektet vil medvirke til at skabe forøget opmærksomhed om rummet og vores fremtid i rummet.

Ole J. Knudsen

Kommunikationsmedarbejder, Aarhus Space Centre, Aarhus Universitet

Jeg har en meget gammel fascination af alt vedrørende himlen og er glad for at have levet i en tid, hvor vi har lært meget om Solsystemet og Den Store Verden længere borte.

Læs mere

Michael Linden-Vørnle

Astrofysiker og chefkonsulent, DTU Space (Institut for Rumforskning og -teknologi, Danmarks Tekniske Universitet)

Rummet er spændende, både fordi det er ufattelig smukt og umiddelbart fascinerende, men også fordi rummet er et gigantisk – antageligvis uendeligt – laboratorium. I dette laboratorium har vi muligheder for at studere objekter og fænomener, der er langt mere ekstreme end i vores laboratorier her på Jorden.

Henrik Nevers

Formand for Danske Gymnasier

Jeg har valgt at støtte dette projekt som ambassadør, fordi det netop kan være med at inspirere unge til at interessere sig for rummet, teknologi og naturvidenskab – både i forhold til at vælge konkrete fag og studieretning i gymnasiet men også efterfølgende i forhold til uddannelse og job.

Emil Hoffmann Nielsen

Selvstændig naturvidenskabsformidler

Jeg glæder mig til, at Andreas skal udføre eksperimenter, der hjælper danske forskere med deres forskning i vidt forskellige områder. Og så glæder mig mig meget til, at Andreas skal udføre de eksperimenter, som danske skolebørn skal udvikle.

Kåre Nedergaard Nielsen

Selvstændig videoproducent i INcaseOF

Jeg tror, at Rumrejsen er et projekt, der kan gøre en forskel. Det har mulighed for at sætte fokus på rumfart og naturvidenskab, ikke kun i skolen, men i hele samfundet. Projektet, Andreas Mogensen og hans mission er en enormt god løftestang for at skabe en debat og en generel interesse for videnskaben.

Lonnie Grove Petersen

Assistant Professor, MIT

Rumforskning er en kilde til inspiration og udvikling både for studerende og forskere. Med kommercialisering af rumfart er både forskning, udvikling og økonomi vokset eksponentielt, så det er en spændende tid, vi er i lige nu.

Peter Nikolaj Sonne

Journalist og foredragsholder

At stirre op i stjernehimmelen er for mig en ekspresbillet til steder – hvor ingen ord slår til. Men vores udforskning af det uendelige ukendte, et lille bitte skridt af gangen, viser jo konkret, hvordan vi skubber grænsen for det teknologisk mulige med vores snilde.

Læs mere

Rane Willerslev

Direktør for Nationalmuseet

Vi har som mennesker brug for at se os selv og verden med nye perspektiver ind i mellem, og der må man sige, at rummet er leveringsdygtigt i at destabilisere menneskets verdenssyn fra tid til anden. (Foto: Nationalmuseet).

Lasse Winther

SoMe videnskabsformidler

Alle børn vokser op med en drøm om at blive astronaut. Jeg er aldrig vokset fra drømmen. For mig er rummet ikke alene et fascinerende og mystisk emne, der kan hjælpe os med at forstå universets og Jordens fortid… Det er også vejen til menneskets fremtid. (Foto: Frederik Svaneborg).

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top