Baggrund

Som videnskabsjournalist og videoproducer forsøger jeg at få flere til at forstå, undersøge og deltage i den videnskabelige proces og verden.
Som vært på DR har jeg lavet over 100 explainer-videoer, nyhedsudsendelser og digitale artikler om fascinerende videnskab. I fritiden har jeg fyldt TikTok op med forsøg, forklaringer og svar på 60.000 børn og unges spørgsmål.
Det hele har samme formål: Verden bliver bedre, hvis de sociale medier får 10% flere videnskabelige vitaminer.

Hvorfor er rummet spændende?

Alle børn vokser op med en drøm om at blive astronaut. Jeg er aldrig vokset fra drømmen. For mig er rummet ikke alene et fascinerende og mystisk emne, der kan hjælpe os med at forstå universets og Jordens fortid … Det er også vejen til menneskets fremtid. Når vi rejser ud i rummet, opdages og opfindes der nye fascinerende løsninger, der både udvider vores horisonter og hjælper os med at forbedre livet herhjemme. Og det er vigtigt. For uden viden fra rummet, kan vi ikke redde livet på Jorden.

Hvad glæder du dig mest til i forbindelse med Andreas Mogensens næste mission?

Sidste mission for Mogensen var meget kort. Denne gang er der meget mere tid til meget mere forskning og meget mere formidling.

Hvorfor har du sagt ja til at være ambassadør for projektet?

Jeg glæder mig selvfølgelig til at se og høre om resultaterne fra alle de spændende forsøg, han er med til (hvoraf en stor del er danske!) – men jeg glæder mig allermest til at ringe op til rumstationen, når jeg i løbet af missionen skal guide skoleelever fra hele landet gennem et in-flight-call, så børnene kan få svar på deres bedste rum-spørgsmål.

At blive ambassadør for rumrejsen er en no-brainer for en rum-nørd. Jeg er både beæret og stolt, men mest af alt forventningsfuld: for jeg GLÆDER MIG ENORMT meget til at få endnu mere rum ud i landet og ind i den almindelige unges bevidsthed.

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top