Om projektet

Rumrejsen er et landsdækkende samarbejde om formidling, der fremmer børn og unges interesse for STEM, og som skaber større bevidsthed i samfundet om betydningen af forskning og teknisk videnskab.

Formålet med Rumrejsen er at:

  • involvere hele Danmark i missioner
  • styrke interessen for STEM blandt børn og unge
  • synliggøre de mange STEM-erhverv forbundet med rumrejser og rumforskning
  • sætte fokus på rummets muligheder og den forskning, der ligger bag.

De primære målgrupper er børn og unge i grundskolen samt i gymnasie- og erhvervskoler samt deres lærere.

Rumrejsen er et samarbejdsprojekt, som involverer en lang række samarbejdspartnere på tværs af landet. Projektet er knyttet til den danske ESA-astronaut Andreas Mogensens 2. rummission Huginn til Den Internationale Rumstation, ISS. Projektet løber i 2023/24 før, under og efter missionen.

Andreas Mogensen blev sendt ud til rumstationen 26. august 2023 og ventes efter planen at komme tilbage til Jorden i februar eller marts 2024.

Her på siden finder du info om events & kalender, undervisningsmaterialer samt projektets store signaturprojekter. Du finder også info om projektets ambassadører og sekretariat.

Min egen interesse for rummet startede med en nysgerrighed og en trang til at gå på opdagelse i verden. Først som en fysisk opdagelsesrejse eller eventyrrejse inspireret af Apollo-missionerne til Månen. Forestil jer at lande på Månen – en fuldstændig ukendt verden – åbne lugen på rumskibet og så gå på opdagelse. Senere blev jeg også interesseret i den mere mentale eller naturvidenskabelige opdagelsesrejse, man også kan gå på. For naturvidenskab er nemlig en måde, hvorpå man kan opdage universet og forstå den verden, som vi er en del af.

– Andreas Mogensen

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top