Baggrund

Jeg er museumsinspektør på Science Museerne ved Aarhus Universitet, hvor jeg arbejder med rumfart og astronomi i forbindelse med udstillinger og læringsforløb. Min uddannelsesbaggrund er som astrofysiker, og jeg har tidligere undervist og forsket i mange emner inden for astronomien som sorte huller, mørkt stof med mange flere. Jeg formidler ofte om rumfart og astronomi i foredrag, radio, TV, aviser for at dele viden om det fantastiske Univers.

Hvorfor er rummet spændende?

Rummet er spændende, fordi det er så stort og ufatteligt. Noget af det bedste jeg ved er at ligge på en trampolin med mine børn og kigge op på stjernerne, mens vi snakker om hvad det er vi ser. Lige så spændende er det, at vi kan forklare så meget af det vi ser med fysik og andre naturvidenskaber, fx at stjerneskud er sten eller støvkorn, som brænder op i atmosfæren, eller at der findes masser af planeter om andre stjerner, som minder om Jorden.

Hvad glæder du dig mest til i forbindelse med Andreas Mogensens næste mission?

Jeg glæder mig til at opleve den begejstring blandt børn, unge og alle andre, som Andreas Mogensens mission utvivlsomt vil føre med sig. Jeg glæder mig til at bidrage til den begejstring ved at give besøgende på museerne, deltagere ved foredrag og folk jeg møder andre steder gode oplevelser med rummet. Jeg glæder mig også til at følge Andreas Mogensen oplevelser og prøve at sætte mig ind i hvordan hans liv på rumstationen er.

Hvorfor har du sagt ja til at være ambassadør for projektet?

Jeg har sagt ja til at være ambassadør, fordi jeg glæder mig til at sprede viden, glæde, begejstring og fascination af rummet. Jeg synes, at Andreas Mogensens mission rummer spændende potentiale for at vise, at udforskningen af rummet kræver en stor mangfoldighed i kunnen og viden i alt fra at bygge raketter og månebaser til at dyrke planter i rummet. Samtidig synes jeg, at udforskningen af rummet er et fantastisk eksempel på hvad der er muligt, når mennesker arbejder sammen og tør drømme stort.

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top