Baggrund

Jeg er oprindeligt uddannet maskinarbejder. I dag er jeg forbundssekretær i Dansk Metal med ansvar for uddannelsesområdet og bestyrelsesformand for bestyrelsesforingen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, samt bestyrelsesmedlem i Astra. Jeg er historie- og mellemøstinteresseret og var i sin tid med til at starte det arabiske initiativ, som Per Stig Møller stod bag som udenrigsminister. Projektet gik ud på at unge mennesker fra Mellemøsten skulle møde unge fra Danmark og derigennem nedbryde de fordomme, vi måtte have om hinanden, særligt efter Muhammed-krisen.

Hvorfor er rummet spændende?

Missioner i rummet er vores tids opdagelsesrejser, hvor der opdages både planeter og stjerner og helt nye sider af den fysiske verden. At vi er så små i en gigantisk sammenhæng er fascinerende, men også spændende, fordi rummet er så uendeligt stort, at vi som mennesker ind til nu kun har undersøgt en lille brøkdel af, hvad der er derude. Det bliver interessant at følge, om missionen kan tilføre ny forskning, der kan komme os alle til gavn.

Hvad glæder du dig mest til i forbindelse med Andreas Mogensens næste mission?

Jeg glæder mig til at følge Andreas Mogensen og missionen, fordi rumrejser er fascinerende, og fordi det denne gang er et halvt år, han skal være afsted. Han udfører noget, der kun er forundt meget få, og samtidig er det spændende at følge de forsøg og forskningsresultater, der kommer ud af rejsen. Men jeg glæder mig også, fordi jeg håber, at missionen kan bidrage til at flere unge får interesse for naturvidenskabelige fag, science og teknologi. Det kan godt være, at Andreas Mogensen er personen, man forbinder med rejsen til Den Internationale Rumstation. Men rundt om missionen er der tilknyttet tusindvis af mennesker med forskellige uddannelser og job, som har arbejdet for at gøre alt klar til afgang.

Hvorfor har du sagt ja til at være ambassadør for projektet?

Jeg har sagt ja til at indtræde i ambassadørkorpset for formidlingsprojektet Rumrejsen, fordi jeg synes, det er en spændende og vigtig dagsorden at være med til at skabe synlighed og opmærksomhed om: Ikke mindst fordi vi har brug for, at flere unge vælger uddannelser med fokus teknologi og naturfaglige fag.

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top