Baggrund

Kandidat fra DTU, som civilingeniør, ansat i DAMEC Research (senere Danish Aerospace Company) siden 1988. Var freelance tekstforfatter gennem 21 år på Ugebladet Ingeniøren, hvor han skrev om rumfart og astronomi. Bestyrelsesmedlem i Danish Aerospace Company – North America, Inc. fra 2017. Direktør i Aquaporin Space Alliance ApS, Danish Aerospace Medical Company A/S. Direktør i Danish Aerospace Company A/S siden 2013.

Hvorfor er rummet spændende?

Rummet er den yderste grænse for menneskets udforskning, og bemandede rumflyvninger er med til at bringe teknologien, fra rumfart og erfaring fra ophold i rummet, ned på Jorden til gavn for almindelige mennesker. Samtidig kan den ekspertise, vi opnår, benyttes til at forbedre kvaliteten af vores liv på Jorden.

Hvad glæder du dig mest til i forbindelse med Andreas Mogensens næste mission?

At se en dansker – Andreas – igen på den Internationale Rumstation, og nu gennem længere tid, samt følge ham gennemføre en række danske forsøg. Heriblandt tre teknologiafprøvninger fra Danish Aerospace Company A/S.

Hvorfor har du sagt ja til at være ambassadør for projektet?

Det er vigtigt at fortælle om, hvad Danmark kan i rummet, hvilken gavn det gør for os alle sammen hernede på Jorden samt det enorme potentiale, som området har i Danmark. STEM er vigtig, og som rumfirma har vi brug for, at flere unge mennesker interesserer sig for rumfart og forfølger de tekniske- og naturvidenskabelige fag.

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top