Baggrund

Først og fremmest er jeg far til fire, bosiddende i Brønshøj og i besiddelse af en kandidatgrad i statskundskab (cand.scient.pol.). Til daglig direktør for NEXT Uddannelse i København og formand for lederforeningen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.
Stor interesse for historie og et kæmpe hjerte for unges uddannelse og dannelse.

Hvorfor er rummet spændende?

Jeg husker, da jeg som ung dreng sad oppe om natten med mine forældre for at se rumfærgen Columbia blive sendt gennem atmosfæren. Det var helt magisk og næsten ikke til at fatte, at man kunne rejse ud i rummet. Det blev en drengedrøm, at man kunne blive astronaut og rejse ud og opdage nye planeter og livsformer.
I dag ser jeg rummet som noget, der minder os om, at der er noget, der er meget større end os selv, så stort at det er svært at begribe. Men også, at der kan opdages nye ting, ny forskning og nye teknologier i forbindelse med rummissioner, som kan få positiv indflydelse på vores liv her på jorden.

Hvad glæder du dig mest til i forbindelse med Andreas Mogensens næste mission?

Jeg ser frem til at følge Andreas Mogensens mission. Han var den første dansker, der blev sendt ud i rummet og er dermed en del af Danmarkshistorien. Det i sig selv er en stor ting. Han er også et særligt menneske, som er svær ikke at beundre. Vi har brug for, at mange flere uddanner sig inden for STEM-fagene, og her er en vaskeægte mission ud i rummet, hvor en dansker er med til endnu en gang at skrive historie. Det, håber jeg, kan være med til at inspirere unge til at gå efter deres drømme og få øje på, om de har interesse for de naturvidenskabelig fag.

Hvorfor har du sagt ja til at være ambassadør for projektet?

Jeg har sagt ja til at indtræde i ambassadørkorpset for formidlingsprojektet Rumrejsen, fordi det er vigtigt at styrke interessen for naturvidenskab og teknologi, og det kan vi gøre ved at sætte fokus på en spændende oplevelse som denne.


“Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incidididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top