Baggrund

Ansat på Aalborg Universitet, Inst for Elektroniske Systemer, Sektion for Automation og Kontrol.

Hvorfor er rummet spændende?

Jeg har altid syntes, at rummet var spændende – helt fra da jeg var 10 år, hvor jeg fulgte meget med i Apollo 11 missionen. I 2002 kom det rent fagligt helt tæt på, idet jeg siden 2001 har jeg været meget engageret i og stået for studentersatellitaktiviteter på AAU. Indtil nu er det blevet til AAU CUBESAT, AAUSAT-II, AAUSAT3, AAUSAT4 og AAUSAT5, og vi er nu i gang med DISCO og AAUSAT6. Der har været mange givtige timer med studerende, og det har været spændende at se, hvordan flere af dem har startet firmaer, der i dag er med helt fremme indenfor satellitdesign og produktion.

Hvad glæder du dig mest til i forbindelse med Andreas Mogensens næste mission?

Jeg glæder mig meget til at se Andreas i rummet og bidrage til videnskabelige missioner. Der er godt for os alle at have nogle inspirerende forbilleder. Andreas har altid gjort det fantastisk. Jeg glæder mig også til at følge og være lidt med i hans engagement indenfor STEM. Derved kommer der forhåbentligt nye generationer indenfor space og måske endda en ny “Andreas”.

Hvorfor har du sagt ja til at være ambassadør for projektet?

Det er egentlig et ret enkelt svar. Det er et rigtig godt og spændende initiativ, og jeg håber, at jeg kan medvirke til, at de kommende generationer bliver inspireret af de kommende aktiviteter. Og måske vil nogen af dem læse naturvidenskab eller tage en “space” ingeniøruddannelse. Så vil jeg være meget glad.

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top