Baggrund

Jeg er uddannet cand.scient. i fysik fra Københavns Universitet i 2003. Jeg har været formand for Dansk Selskab for Rumfartsforskning, arbejdet som systemingeniør og satellitoperatør, og er i dag talentambassadør hos Science Talenter i Sorø, en del af Astra, som er den nationale talentpleje i naturvidenskab. Her underviser jeg unge mennesker i fysik, astronomi, raketter, rumfart, elektronik, programmering og satellitkommunikation.

Hvorfor er rummet spændende?

Jorden er kun én af mange verdener i solsystemet, og de er alle meget forskellige. Jeg synes, det er utrolig spændende, at der er så mange forskellige verdener derude, som vi kan besøge. Jeg håber, at vi vil kunne besøge ikke bare de mange andre planeter og måner i vores eget solsystem men på længere sigt også mange af de spændene planeter, vi har opdaget i kredsløb om andre stjerner end Solen. Samtidig ser jeg rumfarten som højdepunktet af menneskelig opfindsomhed.

Hvad glæder du dig mest til i forbindelse med Andreas Mogensens næste mission?

Jeg glæder mig især til at høre Andreas fortælle om livet på rumstationen med en dansk vinkel. Andreas fik så kort tid på rumstationen sidst – bare en uge – og havde samtidig så travlt med arbejde, at han ikke havde lang tid til at tænke over, hvordan det er at leve og bo i rummet. Det håber jeg, han får mere tid til i denne omgang og til at fortælle os andre – på dansk – hvordan det er at gøre en rumstation til sit hjem i et halvt år.

Hvorfor har du sagt ja til at være ambassadør for projektet?

Jeg har valgt at sige ja til at være ambassadør for projektet Rumrejsen, fordi jeg synes, at vi med Andreas Mogensens mission, Huginn, har en enestående chance for at formidle al den spændende forskning, der hele tiden lærer os mere om det fascinerende univers, vi er en del af. Naturvidenskabelig dannelse er en utrolig vigtig del af den almene dannelse, og det er mit håb, at projektet vil medvirke til at skabe forøget opmærksomhed om rummet, og vores fremtid i rummet.

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top