Baggrund

Nikolaj Sonne arbejder som journalist og foredragsholder, hvor hans fokus er dimser og teknologi i relation til samfundet. Ofte er perspektivet præget af en stærk fascination og respekt for det naturvidenskabelige. Nikolaj er nok mest kendt som vært på So ein Ding på DR2. Derudover har han lavet fjernsyn om fly, biler, kunstig intelligens, kryptovaluta, overvågning og fremtiden(!)

Hvorfor er rummet spændende?

At stirre op i stjernehimmelen er for mig en ekspresbillet til steder – hvor ingen ord slår til. Men vores udforskning af det uendelige ukendte, et lille bitte skridt af gangen, viser jo konkret, hvordan vi skubber grænsen for det teknologisk mulige med vores snilde.

Hvad glæder du dig mest til i forbindelse med Andreas Mogensens næste mission?

Først og fremmest er jeg glad og stolt på Andreas vegne. Med fare for at knække snoren på min klaphat, så er det jo noget særligt – som dansker, med en dansker på ISS. Et af de eksperimenter jeg glæder mig særligt til at følge er flere observationer af kæmpelyn.

Hvorfor har du sagt ja til at være ambassadør for projektet?

Grundlæggende mener jeg, at der på alle niveauer af samfundet, mangler en erkendelse af, hvor vigtig videnskab er for vores verden. Bortset fra den første uges tid, så er bogstaveligt talt ALT i vores verden, i sidste ende bygget på et fundament af videnskab. Det starter med nysgerrighed og fascination – og hvis jeg som historiefortæller kan bidrage til at øge den, så kan jeg ikke bede om mere.

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top