Baggrund

Jeg er uddannet astrofysiker fra Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet med speciale i rumvejr. Jeg har i 10 år arbejdet med formidling af astronomi og rumfart og er i dag forfatter til en lang række populærvidenskabelige bøger samt vært på podcasten RumSnak.

Hvorfor er rummet spændende?

Astronomi og rumfart giver os mulighed for videnskabeligt at prøve at svare på nogle af de mest fundamentale spørgsmål, som vi mennesker altid har stillet os selv. Hvor kommer vi fra? Hvad kommer der til at ske i fremtiden? Er der mon andre derude? Jeg tror, at vi som mennesker er født nysgerrige, og som astrofysiker får jeg lov til at bibeholde denne nysgerrighed og endda prøve at få svar på nogle af disse spørgsmål.

Hvad glæder du dig mest til i forbindelse med Andreas Mogensens næste mission?

Jeg glæder mig til at følge de danske forsøg, som Andreas skal udføre i løbet af sin mission. Både danske universiteter og virksomheder har fundet på spændende forsøg, der skal undersøge Andreas’ velvære, både psykisk og fysisk. Det bliver spændende at se, hvilke resultater der kommer ud af disse forsøg. Samtidig glæder jeg mig til, at der kommer en masse fokus på rummet herhjemme i Danmark, hvor mange børn og unge (og også alle os andre) kan få masser af muligheder for at nørde astronomi og rumfart.

Hvorfor har du sagt ja til at være ambassadør for projektet?

Projektet Rumrejsen er et alsidigt projekt, der har formået at samle mange forskellige partnere om et fælles formål. Jeg synes, at det er prisværdigt, at der gøres en stor indsats for at inddrage så mange som muligt i Andreas’ mission, og hvis jeg kan hjælpe med at skabe lidt synlighed omkring projektet, vil jeg være glad.

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top