Baggrund

Rane Willerslev er tidligere professor i social antropologi fra Aarhus Universitet. Han har en ph.d. fra University of Cambridge (2003) og en kandidatgrad i Visual Anthropology fra University of Manchester (1996). Rane Willerslev har en lang karriere fra forskellige ledende stillinger på kulturhistoriske museer i Danmark og Norge.
Han er forfatter til flere videnskabelige artikler og bøger om både kulturhistorie, forskning og ledelse.

Hvorfor er rummet spændende?

Det er super fascinerende, fordi det er så stort og ukendt – der er så meget at finde ud af endnu, og det gør det virkelig interessant. Der er ikke mange steder tilbage på kloden, som er ukendte, men det er der i rummet. Vi har som mennesker brug for at se os selv og verden med nye perspektiver ind i mellem, og der må man sige, at rummet er leveringsdygtigt i at destabilisere menneskets verdenssyn fra tid til anden.

Hvad glæder du dig mest til i forbindelse med Andreas Mogensens næste mission?

Det er spændende at følge de mange forberedelser, der er op til en rummission. Der er både fokus på den spændende forskning på området og de helt praktiske ting, der jo skal koordineres helt ned til mindste detalje. Jeg glæder mig til at se, hvordan det går, når først Andreas Mogensen er sendt ud i rummet. Det er sejt, at vi har en dansker, der er med i den liga.

Hvorfor har du sagt ja til at være ambassadør for projektet?

Det er vigtigt for omverdenen at blive mere bevidste om alle de fantastiske ting, som vi kan i Danmark. Det vil jeg gerne være med til at sætte fokus på. Jeg er selvfølgelig særligt interesseret i, at vi også kan bruge Rumrejsen til at sætte fokus på alt det, der gør Danmark til noget særligt, som jo netop er en del af vores danske kulturhistorie.

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top