Baggrund

Jeg har en uddannelse i organisk kemi fra Syddansk Universitet og har siden arbejdet med naturvidenskabsformidling. Jeg elsker at formidle fagstof, og min passion er at gøre viden tilgængelig for både børn og voksne. Jeg formidler naturvidenskab til børn, først på DRs Store NØRD og nu på YouTube kanalen Kåre og Emil. Her har formålet altid været at skabe begejstring og interesse for naturvidenskaben. Derudover har jeg lavet videnskabsradio på Radio4.

Hvorfor er rummet spændende?

Rummet er spændende, fordi det giver os muligheder for at udforske alle mulige områder af verden. Vi kan blive klogere på den lille klode, vi bebor, fx ved at undersøge klimaet eller de lyn, der er på oversiden af skyerne. Rummet er også, det sted vi skal undersøge for at besvare det store spørgsmål: Er Jorden det eneste sted med liv? I rummet kan vi desuden lære en masse om os selv – for det ekstreme miljø uden tyngdekraft giver fx mulighed for eksperimenter med menneskers fysiologi.

Hvad glæder du dig mest til i forbindelse med Andreas Mogensens næste mission?

Jeg glæder mig til, at Andreas skal udføre eksperimenter, der hjælper danske forskere med deres forskning i vidt forskellige områder. Og så glæder mig mig meget til, at Andreas skal udføre de eksperimenter, som danske skolebørn skal udvikle. Jeg håber, at hans tur til ISS er med til at skabe et længerevarende fokus på naturvidenskab og teknologi i skolerne.

Hvorfor har du sagt ja til at være ambassadør for projektet?

Jeg synes, at Andreas er en fremragende ambassadør for interessen i naturvidenskab og teknologi. Jeg er glad for, at en så dygtig, arbejdsom og rar person som Andreas på denne måde kan skabe opmærksomhed og interesse for området. Det håber jeg at kunne støtte op om.

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top