Baggrund

Stor erfaring i design og udvikling af rummissioner, ruminstrumenterings systemer, samt kalibrering og anvendelse af disse. Førende ekspert på elektro-optiske rumnavigations systemer. Har opfundet flere af de grundlæggende instrumenter, der nu bruges i alle rumfartøjer verden over.

Hvorfor er rummet spændende?

Rummet er menneskehedens næste grænse, både teknologisk og samfundsmæssigt. Fra rummet, og kun fra rummet, kan vi få overblik over vores klode – blandt andet i forhold til klima, ressourcer, overvågning og navigation. Rummet tilbyder også eftertragtede ressourcer, som samfundet har brug for (energi, råstoffer), og det er vores gateway til universet (og viden herom).

Hvad glæder du dig mest til i forbindelse med Andreas Mogensens næste mission?

På Andreas næste rejse skal han udføre flere ret forskellige forsøg for os, som vi naturligvis ser frem til resultaterne af. Men han er også om bord på ISS, når vores næste store instrumentpakker kommer til ISS. Det er Clarreo PF, som har til formål at måle Solens direkte indstråling i vores atmosfære. Med disse målinger, kan vi for første gang kalibrere alle vores klimamodeller, med håb om langt mere præcis modellering for fremtiden, og det vil sige langt bedre håndtering af klimaforandring for hele menneskeheden. Andreas er en vigtig brik her.

Hvorfor har du sagt ja til at være ambassadør for projektet?

Jeg har, år efter år, spurgt mine studenter, hvornår de besluttede at vælge en STEM uddannelse. Langt de fleste siger ca. ved 10-års alderen – det vil sige i tredie klasse. Da STEM er fundamentet under et moderne samfund, er alle initiativer, der fremmer grundskolens eksponering for videnskab og teknologi, noget vi bør støtte op om. Andreas’ næste tur er nærmest perfekt til dette.

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top