Baggrund

Jeg er formand for Danske Gymnasier, der er en interesseorganisation for de almengymnasiale uddannelser, stx og hf samt IB med 158 medlemsskoler. Jeg har været rektor i godt 10 år på Roskilde Gymnasium, der netop har uddannelserne stx og hf. Som rektor er jeg også optaget af at styrke naturvidenskab og STEM i gymnasiet, så endnu flere unge vælger en naturvidenskabelig studieretning. Jeg er selv uddannet cand. mag. i musikvidenskab og dansk fra KU, og har en master i ledelse fra SDU.

Hvorfor er rummet spændende?

Jeg har gennem mange år syntes, at udforskningen af universitet er tiltrækkende, og jeg er imponeret over, hvordan man gennem årtierne har udviklet teknologien, og hele tiden flyttet grænserne for hvad, der er muligt. Og jeg er stadig spændt på at følge med i, hvad de næste missioner og rejser byder på.

Hvad glæder du dig mest til i forbindelse med Andreas Mogensens næste mission?

Jeg er sikker på, at Andreas Mogensens deltagelse i missionen bliver fulgt af mange, og at det giver inspiration til mange unge til at interesse sig for både rummet, teknologi og videnskab. Jeg er også selv interesseret i udforskningen af rummet og universet, og har fulgt med siden opsendelsen af rumfærgerne i 80erne, hvor jeg selv gik i gymnasiet. Som nævnt er det spændende at følge udviklingen i teknologi og helt konkret viden i form af billeder, film og materialer, som kan formidles til fx gymnasieelever – det glæder jeg mig også til at opleve.

Hvorfor har du sagt ja til at være ambassadør for projektet?

Jeg har valgt at støtte dette projekt som ambassadør, fordi det netop kan være med at inspirere unge til at interessere sig for rummet, teknologi og naturvidenskab – både i forhold til at vælge konkrete fag og studieretning i gymnasiet men også efterfølgende i forhold til uddannelse og job.

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top