Forhåbentlig fortsætter rumentusiasmen længe endnu

Af Kasper Palm. Forbundssekretær i Dansk Metal. Formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier. Ambassadør for Rumrejsen.

Andreas Mogensen har atter fast jord under fødderne, men forhåbentlig fortsætter rumentusiasmen blandt børn, unge og voksne længe endnu.

Jeg har snart i et lille år haft fornøjelsen af at være ambassadør for formidlingsprojektet ’Rumrejsen’. Med Rumrejsen ønsker vi at inspirere og engagere unge i naturvidenskab og teknologi med udgangspunkt i Andreas Mogensens mission til Den Internationale Rumstation, ISS.

Danmark har en ikke ubetydelig rumindustri. Som Formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og forbundssekretær i Dansk Metal uddannelsessekretariat er jeg derfor begejstret over at se, hvordan rumindustrien åbner døre til en verden af spændende karrieremuligheder.

Hvad de færreste måske ved er, at erhvervsuddannelserne spiller en afgørende rolle for den teknologiske ekspertise, der er grundlaget for den moderne rumfart. Mekanikere, elektrikere, industriteknikere, elektronikfagteknikere, automatikteknikere og smede er eksempler på dem, der udgør rygraden i rumfartssektoren.

Også det tekniske gymnasie (HTX) giver eleverne en solid forståelse for de videnskabelige og tekniske principper, der ligger bag rumfartsprojekter.

Udover at dække over en bred vifte af tekniske discipliner såsom matematik, fysik, kemi, og ingeniørfag, som er grundlæggende for rumfartsindustrien, så er et af kendetegnene, at uddannelsen er koblet til virkelighedens udfordringer i erhvervslivet og samtidig giver eleverne gode projektkompetencer.

Uddannelse og erhverv går hånd i hånd, hvis vi skal fortsætte udviklingen af den danske rumsektor. Vores mål er, at få flere unge til at overveje en uddannelse, der kan være relevant for rumområdet. Der er mange spændende veje dertil – eller skulle vi sige en galakse af muligheder.

I forbindelse med Rumrejse-projektet er der blevet udviklet en række undervisningsmaterialer til elever på alle niveauer fra folkeskole til gymnasiale- og erhvervsfaglige uddannelser.

Her finder du hele undervisningsmaterialet “Fremtidens rumstation”, som er fra Dansk Esero

(Indlægget har også været bragt på Kasper Palms Linkedin-profil)

Foto: Kasper Palm og Andreas Mogensen (Dansk Metal)

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top