Nyd rummet på mobilen mens Andreas samler kræfter

Efter afslutningen af sin succesfulde Huginn-mission til Den Internationale Rumstation og en sikker landing på Jorden samler astronaut Andreas Mogensen nu kræfter, inden han vender tilbage til Danmark.

I mellemtiden har hans arbejdsgiver, Den europæiske rumorganisation, ESA, lavet en samling ‘Huginn mission wallpapers’, som man frit kan tilgå og nyde. De er baseret på billeder, Andreas har taget gennem vinduerne i rumstationens Cupola-modul i sin ‘fritid’ under missionen.

Du finder Walpapers fra rummet her hos ESA. De har et format, så de kan bruges som baggrund på fx mobiletelefonen.

Nu hvor Andreas er tilbage på Jorden, skal han bruge nogle uger på at debriefe omkring sin mission med NASA og ESA og vænne sig til tyngdekraften hernede. Når det er overstået vender han tilbage til Danmark, hvor en hjemkomst-fejring venter i løbet af foråret. I løbet af sommeren skal han også en tur omkring blandt andet Grønland for at fortælle om sine oplevelser i rummet.

Senere er det planen, at han skal bruge tid på DTU, hvor han er tilknyttet som adjungeret professor ved DTU Space, som han har samarbejdet med om forsøg under sin godt seks måneder lange mission til rumstationen.

Billedet af Danmark er taget af Andreas Mogensen under hans mission til Den internationale Rumstation 2023-24.

Tekst: Morten Garly Andersen

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top