Udforsk rummet på DM i Skills 2024

Når DM i Skills går i gang i Roskilde på torsdag den 18. april kl. 8.00 er der også en række spændende rumaktiviteter på programmet. På årets Skills bliver der nemlig mulighed for at besøge en helt ny stand, som hedder ‘Job i Rumindustrien’.

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Her konkurrerer omkring 300 unge om at blive landets bedste inden for 80 forskellige håndværksrelaterede fagdicipliner.

Det er samtidig en stor udstilling omkring erhvervsuddannelser med deltagelse af både industrien og fagbevægelsen, som har samme mål: nemlig at få flere unge til interessere sig for de erhvervsfaglige uddannelser og måske selv gå i gang med et af de mange fag, der er at vælge mellem.

På standen ‘Job i Rumindustrien’ vil arrangørerne vise, hvordan man med fag som smed, automatiktekniker, elektronikfagtekniker eller industritekniker kan være med til at fremstille avanceret udstyr og komponenter til rumområdet.

Det er teknologi, som blandt andet gør det muligt at udforske universet og at opholde sig i rummet og udføre forsøg derude for astronauter som Andreas Mogensen og andre, der eksempelvis sendes ud til Den Internationale Rumstation.

DM i Skills 2024 er dermed en fin mulighed for at få et indblik i nogle af de mange forskellige karriereveje, der findes med en erhvervsuddannelse.

Skills afholdes på Dyrskuepladsen i Roskilde den 18.-20. april, altså samme sted som der senere er Roskildefestival. Og i år er der altså inspiration at hente om de mange muligheder, der venter inden for rumindustrien.

Bag rumaktiviteterne på Skills står Industriens Uddannelser, Dansk Industri, Naturvidenskabernes Hus og Dansk ESERO. Projektet støttes af ESA, Novonordisk Fonden, Uddannelses- og forskningsministeriet, TERMA, FORCE Technology, Skills Denmark og Industriens Fond.

Læs mere og find programmet for DM i Skills 2024 her

Tekst og redigering: Morten Garly Andersen
Foto: DTU Skylab

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top