ISS kommandoen går videre

Andreas Mogensen overdrager den symbolske nøgle til Rumstationen ISS. Skærmdump/NASA TV.

Søndag eftermiddag den 10. marts 2024 overdrog Andreas Mogensen kommandoen over Den internationale Rumstation ISS til den russiske kosmonaut Oleg Kononenko, som fra 4. februar 2024 blev den person, som sammenlagt har opholdt sig længst tid i rummet – på det tidspunkt 878 dage 11 timer 29 minutter og 48 sekunder! Kononenkos rekord bliver endnu flottere, for efter de nuværende planer skal han først tilbage fra rumstationen i slutningen af september 2024. En video af hele overdragelsesceremonien kan findes her.

(skrevet af Ole J. Knudsen)

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top