Andreas gør klar til afgang fra rumstationen

Her i eftermiddag ved 14-tiden dansk tid indleder Andreas Mogensen sin rejse tilbage til Jorden efter 6 måneder og godt to uger i rummet på Den internationale rumstation. Først skal han og tre astronaut-kolleger godt på plads og gøre sig klar i det fartøj, et spaceX Dragon-modul kaldet ‘Endurance’, der skal bringe dem tilbage til Jorden.

Dernæst skal fartøjet frigøres, undocke, fra rumstationen. Og så indledes flyvningen gennem rummet ned gennem atmosfæren og tilbage til Jorden.

Andreas og hans tre kolleger forventes at lande i vandet ud for Floridas kyst i morgen formiddag den 12. marts omkring kl. 10-11 dansk tid.

De helt præcise tider kommer til at afhænge af vejret i Florida i morgen. Lige nu ser prognoserne superfine ud med tørvejr, relativt lidt blæst og meget lille sandsynlighed for tordenstorme. Andreas er pilot på flyvningen tilbage til Jorden, mens NASA-astronaut Jasmin Moghbeli er kommandør.

Vi ønsker her fra Rumrejsen Andreas og hans tre kolleger fra Crew-7, Jasmin Moghbeli, Satoshi Furukawa og Konstantin Borisoven, en god og sikker rejse hjem til Jorden.

Du kan læse mere og følge undocking og splashdown her hos videnskab.dk

Billedet er taget for nylig, da Andreas blev spurgt om han kunne vise sin udsigt under et af hans sidste livecalls med Jorden fra rumstationen.

Tekst og foto/skærmdump af Morten Garly Andersen

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top