Tour de Jorden

Så er den nye motionscykel FERGO klar til brug ombord på Rumstationen ISS. På sin facebook-side https://www.facebook.com/ESAAndreasMogensen skriver Andreas:

Rumstationen er først og fremmest et laboratorium, hvor videnskaben er i fokus hver dag. Vi arbejder med biologi, fysiologi, fysik, materialevidenskab og meget mere i løbet af vores missioner. Rumstationens vægtløse miljø er unikt og giver os mulighed for at afprøve nye teknologier og skubbe videnskaben fremad.

For nylig skulle jeg lave vedligeholdelse på Oxygen Generation Assembly (OGA), som splitter vand til brint og oxygen, en afgørende del af de systemer som holder os i live på Rumstationen. Vi genanvender cirka 95% af alt vandet på ISS, fra sved og fugtighed i luften til urinen fra vores morgenkaffe.

I morgen er den planlagte ankomst af et nyt fartøj, CRS-29, med nye eksperimenter. Et af de kommende eksperimenter kommer Danish Aerospace Company og kaldes VR for Exercise, hvor jeg skal træne på den nye FERGO-cykel med et virtual reality headset på, hvilket giver mig mulighed for at cykle ruter på Jorden. Forsøget skal undersøge, om headsettet kan støtte vores motivation til træning.

ESA har afholdt en konkurrencen, hvor man kunne sende en video af sin favorit løbe- eller cykelrute, og de bedste er sendt op til Andreas Mogensen til brug i VR for Exercise-forsøgene.

(bearbejdet af Ole J. Knudsen)

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top