Naturvidenskabsfestival på Teknisk Museum


Hele sidste uge var Teknisk Museum i Helsingør fuld af små og store astronauter i anledning af Naturvidenskabsfestivalen 2023. Mere end 1000 elever fra både indskoling og udskoling kom fra nær og fjern for at besøge museet og opleve udstillingen Rumstationen.

Eleverne lærte om Andreas Mogensens Huginn-mission og undersøgte bl.a., hvordan man spiser, sover og træner i vægtløs tilstand.

Spændingen og fascinationen ved rummet og livet ombord på Den Internationale Rumstation kunne mærkes. For eksempel fortalte Sara fra 4. klasse:

Jeg har hele mit liv, ville været astronaut, ligesom Andreas Mogensen… Men tror du, at det er farligt?

Naturvidenskabsfestival: Ud i universet

Naturvidenskabsfestivalen er en årlig national festival i uge 39, som har til formål at engagere børn og unge i naturvidenskabens verden gennem lokale og nationale aktiviteter.

Andreas Mogensens anden tur til Den Internationale Rumstation har haft indflydelse på temaet for Naturvidenskabsfestival, som i år var ’Ud i universet’. Der var således mulighed for at besøge Rumstations-udstillingen i Helsingør, bygge raketter på Amagerstrand, være på SPACE SCIENCE CAMP i Esbjerg eller satellitworkshop på Fyn – og det er blot et lille udpluk af alle de aktiviteter, der fandt sted rundt omkring i landet.  

Du kan opleve udstillingen Rumsstationen på Teknisk Museum frem til d.17. december 2023. Herefter flytter den videre til et andet sted i Danmark.

Alle billeder er fra Teknisk Museum
Redigeret af Kirstine Laursen-Keldorff

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top