Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hør mere om jordskin og THOR-Davis eksperimenterne

november 8, 2023 @17:00 - 18:30

IDA Space og Dansk Selskab for Rumfartsforskning inviterer dig til en aften, hvor to dedikerede forskere deler deres indsigt i to spændende eksperimenter, som astronaut Andreas Mogensen skal udføre på Den Internationale Rumstation (ISS).

Er du klar over, at vores egen planet, Jorden, lyser i rummet? Dette fascinerende fænomen kaldes Jordskin, og Peter Thejll fra DMI vil forklare, hvordan det kan afsløre hemmeligheder om vores planets tilstand.

Vi skal også høre om THOR-Davis eksperimentet som Olivier Chanrion, seniorforsker ved DTU Space, vil fortælle om. Det handler kort om at filme blå lyn med et specialbygget kamera, som kan tage 100.000 billeder i sekundet. De blå lyn rummer nemlig en masse viden om de processer i vores atmosfære som påvirker vores klima.

Kom og hør mere om jordskin- og THOR-Davis eksperimenterne og ikke mindst om de tekniske udfordringer ved projekterne. Vi lover en aften fyldt med spændende historier og indblik i den fascinerende verden af rumforskning.

Arrangementet er gratis.

Tilmelding: https://ida.dk/arrangementer-og-kurser/arrangementer/jordskin-og-tordenvejr-351873?utm_source=netvaerk&utm_medium=email&utm_campaign=FTK_IDASpace_20231004

Detaljer

Dato:
november 8, 2023
Tidspunkt:
17:00 - 18:30

Sted

Ingeniørforeningen IDA
Kalvebod Brygge 31-33
København V, 1780 Danmark
+ Google Maps

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top