Andreas gav en historisk live-forelæsning fra rummet

Fredag leverede Andreas Mogensen et historisk oplæg i en ‘DTU Ørsted Lecture Special’. Her gav han den danske ESA-astronaut nemlig for første gang en forelæsning live fra rummet direkete til et universitet. Omkring 1.000 forventningsfulde gæster var mødt frem i DTUs sportshal for at overvære eventet.

“Velkommen. Vores DTU Ørsted lectures er en begivenhed, hvor vi inviterer nogle af verdens dygtigste folk inden for deres fagområder til at fortælle om deres arbejde. Andreas Mogensen er sådan en person, en af verdens bedste på sit felt, ikke bare fordi han er Danmarks eneste astronaut. Men fordi han er anerkendt på verdensplan som en af sin generations dygtigste astronauter,” lød det indledningsvis fra DTUs prorektor Rasmus Larsen, som også er formand for styregruppen i Rumrejsen-projektet, som er et landsdækkende samarbejde om formidling i forbindelse med Andreas’ mission med det formårl, at fremme børn og unges interesse for videnskab og teknologi.

Gæsterne brød ud i en klapsalve, da Andreas efterfølgende tonede frem på rumstationen iført en hvid t-shirt med DTU og DTU Space logo. Blandt gæsterne var studerende, personale fra DTU, gæster fra lokalområdet samt DR, TV2, Videnskab. dk og lokalavisen Det Grønne Område.

Da det var første gang, at en ‘DTU Ørsted Lecture’ blev afholdt live fra rummet, og da Andreas udover at være astronaut også er adjungeret professor på DTU, valgte man at kalde forelæsningen en ‘DTU Ørsted Lecture Special’.

Under oplægget talte Andreas om de eksperimenter, han har udført under sin mission på rumstationen i samarbejde med blandt andre DTU det seneste halve år og svarede på spørgsmål fra studerende.

Du kan se eller gense eventet her hos videnskab.dk

Tekst og foto af Morten Garly Andersen

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top