Også Andreas ønsker til lykke

Dannebrog i Cupola 14. januar 2024. Foto: AM/ESA.

Fra Den internationale Rumstation ISS sender også Andreas Mogensen sine lykønskninger til vores nye kongepar. Det sker på hans Facebookside, som findes her.

I dagens anledning flager jeg med Dannebrog i rummet. Jeg havde håbet også at kunne tage nogle billeder af Danmark, men desværre er vi kun fløjet over Danmark de sidste par uger mens det har været mørkt. Til gengæld er det lykkes mig at fotografere Tasmanien og hovedbyen Hobart, hjemstavn for vores nye Dronning.

Som udlandsdansker har jeg set hvor meget Kongehuset gør for Danmark i udlandet. Vi er et lille land, men Kongehuset er med til at gøre os større. Tak til Dronning Margrethe for alt hvad hun har gjort for vores land. Tak også for hendes støtte til videnskab, et emne der har stor personlig betydning.

Jeg ønsker Kong Frederik og Dronning Mary held og lykke og et langt liv som Danmarks regenter.

Dannebrog er med ombord som en del af den pakke med danske kulturting, som Huginn-missionen omfatter. Flaget har sammen med det grønlandske og det færøske flag hængt i Columbusmodulet siden august 2023, men i dagens anledning er det kommet med ind i Cupola, hvor astronauter og kosmonauter ofte nyder udsigten.

I samme opslag viser Andreas Mogensen en række billeder af Dronning Marys hjemby Hobart på Tasmanien, fotograferet fra ISS.

Hobart, Tasmanien. Foto: AM/ESA

(Skrevet og redigeret af Ole J. Knudsen)

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top