Kronprinsen ringede til rummet juleaftensdag

Som bekendt er H.K.H. Kronprins Frederik meget interesseret i aktiviteterne omkring Andreas Mogensens rummission Huginn og Rumrejsen2023.dk. Juleaftensdag blev der arrangeret en videosamtale imellem Kronprinsen og Andreas Mogensen, og i løbet af samtalen dukkede også Kronprinsparrets fire børn op.

Kongehuset skriver 24. december 2023 på sin instagramside:

For første gang fejrer en dansker jul i rummet 🚀🧑‍🚀

Inden Kronprinsfamilien rejste på juleferie til Aarhus, ringede Hans Kongelige Højhed Kronprinsen fra jorden til Den Internationale Rumstation for at ønske astronaut Andreas Mogensen “glædelig jul og godt nytår”.

Selvom forbindelsen var lidt ustabil, blev det til en længere samtale mellem Kronprinsen og astronauten 🛸

Det særlige juleopkald vakte Kronprinsparrets børns nysgerrighed, og én efter én sluttede prinserne og prinsesserne sig til samtalen, hvor Andreas Mogensen blandt andet gav Deres Kongelige Højheder en rundvisning på rumstationen.

Glædelig jul til alle i både rummet og på jorden 🌎🪐

Samtalen findes i uddrag på YouTube på dette link.

I forbindelse med tronskiftet har Hoffet meddelt, at alle protektoraftaler ophører, så vi er spændte på, om Rumrejsen2023 stadig har en kongelig protektor efter den 14. december.

(redigeret af Ole J. Knudsen)

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top