Toiletbesøg i rummet

Har du nogensinde undret dig over, hvordan det er at gå på toilettet et sted uden tyngdekraft og rindende vand? For selvom Andreas Mogensen og hans astronautkollegaer befinder sig i rummet, har de fortsat visse jordiske behov.

Billedet er fra ESA

Dagens kaffe er også morgendagens kaffe

I går var det Verdens Toilet Dag (World Toilet Day). Toilettet spiller en afgørende rolle for verdens folkesundhed og beskyttelse af miljøet. I dag har en tredjedel af jordens befolkningen ikke adgang til tilfredsstillende sanitære forhold og toiletter. Det svarer til 2,6 milliarder mennesker.

I den anledning har Andreas Mogensen lavet en video om, hvordan de går på toilette på Den Internationale Rumstation. Han fortæller også, hvordan størstedelen af den væske de indtager er renset urin.

Se videoen her: Facebook

/ Kirstine Laursen-Keldorff

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top