Rumkonferencer er ikke kun for voksne

Årets udgave af Danmarks store ‘Den Nationale Rumkonference’ finder sted i Odense 9.-10. november. Men rumkonferencer er ikke kun for voksne, og allerede dagen før begynder begivenhederne for unge mennesker.

For første gang ledsages rumkonferencen nemlig i år af en ungdoms-rumkonference den 8. november for elever fra udskolingen i folkeskolen samt gymnasier. Og det sker samme sted, og det er gratis.

På ungdoms-rumkonferencen skal de unge tage stilling til og løse en række problemstillinger, som er aktuelle inden for rummet og relevante for elevernes pensum. Deres arbejde vil blive præsenteret på store Den Nationale Rumkonference.
Deltagerne kommer til at arbejde inden for et af de fire spor: Bæredygtighed i rummet. Rovere og robotter. Droner og satellitter. Sciencemissioner.

På det store konferenceprogram 9.-10. november er der seks temaer: Robots and Drones, Space-based Green Transition, Defense and Security, Space Related Education, International Cooperation & Commercialization samt Space science.

Blandt talerne her vil være Uddannelses-og Forskningsminister Christina Egelund, tiltrædende ESA Director for Exploration Daniel Neuenschwander samt Divisional Director and Head of Space at London Economics Rasmus Flytkjær.

Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, som står bag konferencerne. I år i samarbejde med Syddansk Universitet og CenSec.

Læs mere om ‘Den Nationale Rumkonference’

Læs mere om den ledsagende ‘Ungdoms-rumkonference’

Skrevet og redigeret af Morten Garly Andersen. (Foto: DTU Space/Klara B. Mortensen)

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top