Andreas bliver kommandør på rumstationen

I morgen overdrages ledelsen af Den Internationale Rumstation, ISS, til Andreas Mogensen. Det sker, når han tirsdag eftermiddag den 26. september afløser den nuværende kommandør, som efter planen rejser tilbage til Jorden dagen efter. Den danske astronaut kan dermed blive den længst siddende europæiske kommandør på rumstationen.

Andreas bliver kommandør på rumstationen med titlen ‘commander of the International Space Station’ som den kun sjette europæiske astronaut. Når hans mission slutter næste år vil han desuden have været kommandør omkring et halvt år og bliver dermed også den hidtil længst siddende europæiske kommandør på rumstationen.

Om tirsdagen, hvor overdragelsen af kommandoen på rumstationen finder sted, har Andreas et inflight call og livestreaming med ESERO Danmark, hvor omkring 3.000 danske skoleelever ser med. Senere samme dag, cirka kl. 15.40, vil Andreas officielt få overleveret commandership for rumstationen af den nuværende kommandør.

Du kan læse meget mere om Andreas’ mission og den nye kommandørpost her hos ESA

Læs her hos Astra og Dansk Naturvidenskabsfestival om det danske liveevent i Planetarium tirsdag

Her på vildmedrummet.dk kan du tage Astronaut-testen og se, om du kan klare nogle af de krav, der stilles til astronauter

(Skrevet og redigeret af Morten Garly Andersen. Foto: ESA)

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top