Rigsfælleskabets flag på ISS

Grønlands, Danmarks og Færøernes flag. Foto: Andreas Mogensen/ESA

Andreas Mogensen har været i gang med at pakke ud, og har fra bagagerummet fundet noget af sin rumbaggage frem. I det europæiske modul på Rumstationen ISS har han hængt Rigsfælleskabets tre flag op: Erfalasorput, Dannebrog og Merki∂ fra Grønland, Danmark og Færøerne.

De tre flag er med i en række udvalgte kulturgenstande, der er med på Andreas’ Huginn-mission til Den Internationale Rumstation ISS, hvor der også bliver taget billeder af dem. Ved at fotografere dem dér, får både vi herhjemme og andre ude i verden mulighed for at reflektere over nogle af de særlige ting, vi står for og gerne vil være kendte for i Danmark.

Der er i alt en snes kulturgenstande med på turen – de kaldes på esa-sprog for Public Affairs Objects.

(skrevet af Ole J. Knudsen)

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top