Rumrejsen-ambassadør får H.C. Ørstedprisen 2023

DTU Space-professor og Ambassadør for Rumrejsen2023 John Leif Jørgensen blev onsdag 16. august tildelt den fine H.C. Ørsted forskerpris 2023.

Professoren er også involveret i Andreas Mogensens Huginn-mission til Den Internationale Rumstation, ISS.

Prisen blev uddelt i Rudkøbing på Langeland. Det var her, H.C. Ørsted, som opdagede og beskrev elektromagnetismen, blev født 14. august 1777.

Selskabets priskomité oplyser, at John Leif Jørgensen får H.C. Ørsted forskerprisen “på baggrund af hans internationalt anerkendte forskning og udvikling af teknologi inden for rumteknologi samt hans engagerede formidling af forskningen”.

Professoren selv oplyser, at “det er en stor ære” at få prisen.

John Leif Jørgensen og hans forskergruppe bidrager med et af de projekter, Andreas skal arbejde med på ISS. Det handler at udforske, om det er muligt at printe eksempelvis reservedele i metal i rummet ved hjælp af en 3D printer, som kommer op på rumstationen, mens Andreas er der. Objektet, der skal printes, har John Leif Jørgensen og hans folk designet.

Han skal også kommentere Andreas’ opsendelse live den 25. august ved et stort event i Planetarium i København og hos forskellige medier. Så rumforskning og formidling, som professoren jo så netop har fået H.C. Ørsted forskerprisen for at levere i enestående kvalitet, går op i en højere enhed næste uge.

Læs mere om prisen og John Leif Jørgensen her

Foto: DTU Space
(Skrevet og redigeret af Morten Garly Andersen)

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top