Jordskin – vær selv med i eksperimentet

Blandt de eksperimenter, som Andreas Mogensen skal udføre i løbet af Huginn-missionen er eet, hvor alle kan bidrage. Eksperimentet, kaldet Earthshine (som på danske er ‘jordskin’) udnytter det lys, som Jorden tilbagekaster til Månens mørke del til at forbedre vore klimamodeller.

På forud valgte datoer omkring nymåne skal Andreas fotografere Månen fra rummet. Du kan være med til at fotografere samtidig hjemmefra. Der er datoer og vejledninger på denne esa-hjemmeside (på engelsk). DMI har danske tider her.

Earthshine er et samarbejde imellem Danmarks Meteorologiske Institut, DTU Space og IRS ved Stuttgarts Universitet. DMIs deltagelse omtales i linket her.

(skrevet af Ole J. Knudsen)

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top