William Heinesens slips er med ombord

Museet Williamshús i Torshavn fortæller på facebook, at også forfatteren William Heinesens slips er med blandt de kulturgenstande, som Andreas Mogensen har med sig ombord på rumstationen ISS. Opslaget kan findes her.

Uldslipset er ét ud af en snes udvalgte kulturgenstande, der er med på Andreas’ Huginn-mission til Den Internationale Rumstation ISS, hvor der også bliver taget billeder af dem. Ved at fotografere dem dér, får både vi herhjemme og andre ude i verden mulighed for at reflektere over nogle af de særlige ting, vi står for og gerne vil være kendte for i Danmark.

Klik. Her får slipset en æresrunde i vægtløs tilstand i Cupola på rumstationen.

Slipset er valgt blandt andet for, sammen med det færøske flag Merki∂, at repræsentere Færøerne i Rigsfælleskabet, og for at inspirere unge også på Færøerne til at vælge en karriere, som har relation til arbejdet med rummet og rumforskningen. Desuden har Færøernes postvæsen udgivet et nyt frimærke med Huginn-missionen som motiv, og med i pakken med kulturting er også et par ravnefjer udlånt af Naturhistorisk Museum i Aarhus og fundet på Færøerne.

(skrevet af Ole J. Knudsen)

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top