Rumrejsen inspirerer børnefamilier i det jyske

Foto: ESERO.

Rumrejseinspiration på Søndertorv i Vejle.

Begejstrede børn og deres familier fik inspiration til Andreas Mogensens rumrejse til ISS i 2023, da de lørdag den 5. august 2023 besøgte Søndertorv i Vejle. Her stod ESERO DK klar til at tage imod dem i samarbejde med Mødrehjælpens lokale afdeling i Vejle og Sirius Observatoriet.  

400 astronaut-is forsvandt hurtigt, mens børnene blev underholdt med en klimabanko-aktivitet, som var de rigtige astronauter og klimadetektiver, der lavede klimaforskning. Børnene skulle blandt andet observere vinden, lave skyggedyr med solens hjælp og mærke temperaturforskelle på forskellige overflader. Det skabte debat om klimaet blandt børnene, og hvordan rummet bruges som en ressource til at undersøge klimaet. Udover klimabanko kunne børnene også male tegninger af Andreas Mogensen, hvilket gav ro og fordybelse til at tale om hans mission Huginn. Børnene fik også udleveret et Huginn mission patch.  

Dagen var en succes med 2.500 besøgende. Der blev taget et ubestemmeligt antal selfies af børnefamilier med Andreas Mogensen i pap, og der blev uddelt flere hundrede præmier i form af Paxi-plakater og -notesbøger til alle klimadetektiverne og de måske kommende aspiranter inden for en karriere i rummet. 
(Redigeret af Ole J. Knudsen)

Kontakt: Maddy Tizar Hansson, ESERO Manager & Projektleder i Naturvidenskabernes Hus, ESERO DK. Mail: mth@nvhus.dk

Om ESERO DK

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top