Merki∂ på rumrejse

Vi ønsker Færøerne til lykke med Nationaldagen òlavsøka – Olaifesten, lørdag den 29. august og i dagens anledning kan vi fortælle, at det færøske flag Merki∂ er med ombord på Den Internationale Rumstation ISS sammen med Andreas Mogensen under Huginn-rumprojektet. Efter turen i rummet bliver flaget overdraget til Færøerne.

Her er et billede fra det europæiske Columbus-modul på rumstationen, hvor Andreas Mogensen umiddelbart efter sin opsendelse i august 2023 ophængte Rigsfælleskabets tre flag. Foto: ESA.

De tre nationalflag under Rigsfælleskabet er alle med, som en del af den pakke med kulturting, som Andreas Mogensen medbringer, og som repræsenterer kultur og videnskab. I løbet af opholdet indtil februar 2024 bliver tingene fotograferet i vægtløs tilstand. Tanken er at inspirere især unge til en karriere, som har at gøre med rummet, hvor alle kan være med.

Med Merki∂ følger et slips af færøsk uld, som har tilhørt forfatteren William Heinesen, og som er udlånt af museet Williamshus i Thorshavn. I forbindelse med Huginn-rumprojektet udgiver det færøske postvæsen sammen med Grønlands postvæsen og i samarbejde med ESA den 11. august et fælles frimærke. Et “grønlænderslips” med smykkestenen Nuummit og dupper af grønlandsk guld er også med, sammen med blandt andet et par ravnefjer fra Nòlsoy, et ravnesmykke fra bronzealderen og en Odinfigur med hans to ravne og to ulve.
(Skrevet af Ole J. Knudsen)

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top