Backup Crew

Familieportræt i Dragon rumskibet. Foto: SpaceX.

Noget af det, vi forsøger at fortælle her på Rumrejsen.dk med alle aktiviteterne omkring Andreas Mogensens rumrejse, er, hvor vigtigt det er, at masser af veluddannede mennesker er med til at gøre rumfart og rumforskning mulig, og at der, også her i Danmark er brug for mange ansatte indenfor alle erhverv i de virksomheder, som arbejder i rumbranchen.

Alle astronautbesætningerne har altid en back-up besætning, som kan træde til som afløsere, hvis der for eksempel opstår pludselig sygdom, så en enkelt eller alle “på førsteholdet” kan skiftes ud med kort varsel.

Men de vigtigste til at bakke en astronaut op, er selvfølgelig familien.

Her er det Andreas Mogensen, hans hustru Camilla Beyer og deres tre børn, som har fået lov til at afprøve sæderne i en af Dragon-rumkapslerne magen til den, som Andreas bliver sendt i rummet med tirsdag den 15. august 2023. De får dog næppe lov til at komme med i rummet i denne omgang, men hvem véd: I den bemandede rumfarts historie er der flere astronauter og kosmonauter, som har en rumfarer som forældre.

/Ole J. Knudsen.

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top