Professor i rummet

Andreas Mogensen bliver adjungeret professor

En unik kombination af ingeniør- og rumvidenskabelige bedrifter betyder, at DTU udnævner den danske astronaut ved European Space Agency Andreas Mogensen som ny adjungeret professor. 

Det er en ære at blive udnævnt til adjungeret professor på DTU. Rumfart er et utroligt spændende felt, der er i rivende udvikling, og jeg glæder mig til at bakke op om det arbejde, DTU laver, både når det gælder undervisning og forskning,” siger Andreas Mogensen, der siden 2009 som adjungeret lektor på DTU bl.a. har arbejdet for at øge interessen for højteknologi og rumfart. 

Andreas Mogensen knyttes til DTU Space, der er Danmarks største rumforskningsinstitut. Her vil han deltage i forskningsprojekter, der bl.a. arbejder på missioner til Mars. Han vil også med sin viden og erfaringer bidrage til undervisningen på udvalgte kurser og i forbindelse med projekter.

Andreas Mogensen har en unik kombination af ingeniør- og rumvidenskabelige bedrifter i international topklasse, kolossal erfaring med og udvikling af astronautikken, og så har han blændende samarbejds- og formidlingsevner, som vi allerede har nydt godt af i samarbejdet med ham. Vi glæder os til at fortsætte det samarbejde,” siger direktør på DTU Space, Henning Skriver.  

Andreas Mogensens tiltrædelsesforelæsning bliver fastlagt efter missionen, når han igen har fast jord under fødderne.

Titlen som adjungeret professor er en hæderstitel, der tildeles personer med kvalifikationer på højt fagligt niveau.

10 danske forsøg i rummet
Den 15. august sætter Andreas Mogensen kurs mod Den Internationale Rumstation, ISS, for anden gang. I løbet af den seks måneder lange mission, der venter, vil han bl.a. lave 10 danske forskningsforsøg.

Du kan også læse mere om den danske forskning og teknologi på Huginn missionen, heriblandt er 3 projekter fra DTU repræsenteret:

https://ufm.dk/aktuelt/nyheder/2022/dansk-forskning-og-teknologiudvikling-pa-andreas-mogensens-mission

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top