To ravne i rummet

ESA astronaut af reserven Marcus Wandt. Foto: ESA.

Ved Kick-off mødet i København den 2. maj 2023 for  Huginn rummissionen løftede Andreas Mogensen diskret sløret for muligheden af, at vi snart får endnu en skandinav i rummet ombord på Den internationale Rumstation ISS, og nu er det officielt.

Fredag den 16. juni holdt ESA pressemøde i Stockholm, hvor ESA astronaut “af reserven” fra Sverige Marcus Wandt præsenterede nyt om sin snarlige rumtur med det private firma Axiom Space. Opsendelsen af Ax-3 missionen er planlagt til et tidspunkt ikke tidligere end november 2023, så der er mulighed for at vi får to skandinaver i rummet samtidig i en kort periode. De andre besætningsmedlemmer på Ax-3 missionen er planlagt til at være spansk-amerikaneren Michael Lopez-Alegria; tidl. NASA, Walter Villadei fra Italien og Alper Gezeravci fra Tyrkiet, ifølge Wikipedia.

Marcus har valgt et navn til sin rummission, som minder om noget kendt; nemlig Muninn!

Det er den samme kunstner hos ESA, Karen Lochtenberg, som har tegnet det nye Muninn-logo. Det viser Odins anden ravn på sin vej rundt om Jorden for at erfare nyt, en profil af Sverige i lyseblå streger, farverne i det svenske flag, to hvide streger, som symboliserer rumstationens solpaneler og nogle buede sorte linier, som refererer til Marcus Wandts tid som jagerpilot. Endelig en samling stjerner, som minder Marcus om snefnug en kold svensk vinterdag.

Der er mere om Marcus og hans mission på disse links. /OJK.

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top