Dansker no 2 i rummet

Rasmus Klump bliver den anden dansker i rummet

Pressemeddelelse udsendt fra Tivoli 22. maj 2023:

Den eventyrlystne bjørn er blevet udvalgt til det ultimative eventyr: en tur ud i rummet. Det sker, når den første dansker i rummet, Andreas Mogensen, tager Rasmus Klump på sin næste mission; Huginn missionen, som skydes afsted til august mod Den Internationale Rumstation (ISS), hvor de skal være i cirka seks måneder og udføre videnskabelig forskning og repræsentere Europa i rummet. I Pinsen (27.-29. maj) holder Rasmus Klump sin helt egen festival i Tivoli, hvor de yngste kan komme og få en gratis rumplakater med Rasmus Klump. Her vil der også være masser af aktiviteter, forestillinger og naturligvis stakkevis af pandekager. 

Rasmus Klump Festival 2023 løber fra den 27. til og med den 29. maj.

Rasmus Klump, som til daglig bor i Tivoli, har siden han kom til verden i 1951 set det meste af verden og prøvet kræfter med de fleste transportmidler i sine farverige og hyggelige eventyr. Han har mødt den Afskyelige snemand, drager og hvaler og har skabt nye venskaber, hvorend han er havnet. Hans næste eventyr bliver et af de helt store. Rasmus Klump er nemlig blevet udvalgt som ledsager på astronaut Andreas Mogensens næste ESA-mission (European Space Agency); Huginn missionen. Den 27 cm., store Rasmus Klump bamse, der skal med op til Den Internationale Rumstation ISS, er allerede sejlet til USA og sidder nu klar til rejsen, mens Andreas Mogensen træner op til missionen, som finder sted til august.

Andreas Mogensen siger om at skulle have Rasmus Klump med på rumrejse: 

”Rasmus Klump er ligesom mig nysgerrig på verden, og det bliver hyggeligt at have ham med op på den Internationale Rumstation til min Huginn mission”.

Bliver fulgt hjem efter rejsen

Rasmus Klump vil blive fotograferet sammen med Andreas Mogensen under og efter missionen. Når de to rejsekammerater vender tilbage til jorden i 2024 efter 6 måneder i rummet, følger Andreas Mogensen Rasmus Klump helt hjem og afleverer ham i Tivoli, hvor der højst sandsynligt venter en stor stak pandekager.

Kendt af børn i alle aldre

Rasmus Klump er udvalgt som en af kulturgenstandene ved Andreas Mogensens mission. Valget er faldet på Rasmus Klump, fordi han og hans venner er en længevarende, markant og vigtig del af den danske og internationale børnekultur – alle børn fra 80 år og nedefter kender Rasmus Klump fra bøger, tegneserier og film.

Rasmus Klump Festival

Ved årets Rasmus Klump Festival vil den forestående rumrejse også blive fejret, men festivalen i Tivoli handler om meget mere end blot rumturen. I de tre dage, hvor forlystelseshaven står i Rasmus Klumps prikkede tegn, bliver Tivoli fyldt med duften af pandekager, og det summer med aktiviteter for de yngste. På Plænen kommer Rasmus Klump, Pingo og Flora og laver sjov flere gange i løbet af dagen, og man kan blandt andet opleve Rasmus Klump-illustratoren Thierry, som tegner fine tegninger til de yngste gæster, læse gode historier i Læsehjørnet, lave badges i Badgeværkstedet eller tage en tur på den helt nye Kæphestebane. Lørdag vil man også kunne deltage i Børneulykkesfondens sjove CM Maraton og når lækkersulten rammer, er er naturligvis masser af pandekager.

Fakta om Andreas Mogensen og Huginn missionen:

•                          Andreas Mogensen bliver opsendt med en SpaceX Falcon 9 raket i den opsendelse, som kaldes Crew-7.

•                          Andreas Mogensen er den første dansker i rummet og den første ikke-amerikanske pilot på et Crew Dragon rumfartøj

•                          På Huginn-missionen flyver de med Dragon-fartøjet op til den International Rumstation ISS

•                          Missionen varer ca. 6 måneder

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top