Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Stjernekig og astronomiske samtaler i Rundetaarn

oktober 4, 2023 @19:00 - 21:00

En dansker i rummet – stjernekig og astronomiske samtaler i Rundetaarn

Vær med, når Christina Toldbo, postdoc på DTU Space og observator i Rundetaarn, fortæller om Andreas Mogensens rummission.

Den danske astronaut Andreas Mogensen kredser i øjeblikket 400 kilometer over Jorden på den internationale rumstation ISS. Det er anden gang, han er på mission i rummet, men hvad laver han egentlig deroppe? Og hvordan er det at bo i vægtløshed blandt summende maskiner og kunstigt lys?

Få mere at vide om, hvad der skal til for at leve og trives i rummet, til sæsonens første omgang ”Stjernekig og astronomiske samtaler”, hvor Christina Toldbo, der er postdoc på DTU Space og observator i Rundetaarn, deler ud af sin omfattende viden om livet deroppe.

Gennem sit arbejde og sine studier har Toldbo mødt snesevis af astronauter fra hele verden. Hun har arbejdet for den europæiske rumfartsorganisation ESA, været på forskningsophold hos NASA i Californien og desuden mødt Andreas Mogensen flere gange.

Før og efter oplægget er der mulighed for at besøge Observatoriet på toppen af Rundetaarn og selv kigge ud i verdensrummet assisteret af tårnets astronomer.

Arrangementet er en del af foredragsrækken ”Stjernekig og astronomiske samtaler”, der finder sted i Rundetaarn én gang om måneden hele vinterhalvåret.

Hvornår: 4. oktober 19:00-21:00
Hvor: Bibliotekssalen ved Rundetårn
Pris: 80 kr.

Læs mere og køb billet her.

 

Detaljer

Dato:
oktober 4, 2023
Tidspunkt:
19:00 - 21:00

Arrangør

Rundetaarn
E-mail
rl@rundetaarn.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Bibliotekssalen, Rundetaarn
Købmagergade 52A
København, 1150 Danmark
+ Google Maps

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top