Launch-event på DTU fik Mogensen sendt godt afsted

Andreas Mogensen er kommet godt i gang med sine mange opgaver på Den Internationale Rumstation, ISS. Allerede nu har han været 10 dage i rummet og dermed lige så længe som sidst, han var afsted i 2015. Med opsendelsen blev han samtidig en af de få professorer i verden, der har været i rummet, idet han tidligere på året blev udnævnt til adjungeret professor ved DTU.

Han blev sendt godt afsted med events flere steder rundt omkring i Danmark. Blandt andet på DTU, hvor omkring 250 spændte mennesker i alle aldre mødte op for at se opsendelsen live via NASA TV lørdag den 26. august. Yderligere et par tusinde fulgte med via DTU’s Youtube-streaming af eventet.
Se Youtube-streamingen fra DTU her.

Dekan på DTU, Philip John Binning, var vært og bød velkommen med ordene: ”Det bliver en stor dag. Vi er stolte af Andreas. Han gør noget særligt for DTU, som han skal udføre en række forsøg for under sin mission”.

Prorektor på DTU, Rasmus Larsen, var igennem live fra Florida, hvorfra han begejstret formidlede stemningen på Kennedy Space Center, hvorfra Andreas skulle sendes i rummet med en SpaceX Falcon 9-raket kl. 9.27.

Carol Anne Oxborrow og Olivier Chanrion fra DTU Space fortalte om forsøg, DTU har med på missionen, som skal udføres i samarbejde med Andreas Mogensen. Blandt andet Thor-Davis-projektet der går ud på at tage 100.000 billeder i sekundet af uvejr i rummet for at udforske de enorme energiudladninger, der finder sted, når der opstår lyn i den øvre del af Jordens atmosfære.

DTU Space-direktør Henning Skriver fortalte om DTU’s rumrelaterede uddannelser og ideerne om det tekniske universitets fremtidige samarbejde med Andreas.

Og der var astronaut-quizz, hvor en af præmierne var en 1:1 kopi af den DTU T-shirt, Andreas har fået med på sin rummission.

Videnskab.dk stillede med et hold, som bloggede live fra eventet og svarede på spørgsmål fra deres læsere, mens DR sendte live-indslag, inden der i fællesskab blev talt ned til den succesfulde opsendelse af DTU-professor og ESA-astronaut Andreas Mogensen, som nu tilbringer det næste halve års tid på rumstationen inklusiv fødselsdag, jul og nytår.

(Skrevet og redigeret af Morten Garly Andersen)
Fotos: ESA, DTU

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top