Besøg ‘Rumstationen’ på ny udstilling i Helsingør

Der var masser af glade børn og voksne til stede, da Danmarks Tekniske Museum på Fabriksvej i Helsingør torsdag den 10. august åbnede den nye særudstilling om Den Internationale Rumstation ISS med Andreas Mogensen som virtuel guide.

Udstillingen ‘Rumstationen – på mission med Andreas Mogensen’ handler om livet på rumstationen. Åbningsdagen var et festfyrværkeri af aktiviteter for både børn og voksne. Der blev lavet rumraketter, og man kunne teste, hvor langt de kunne flyve og desuden få taget billeder ‘ombord’ i sin egen rumraket. Og meget mere.

Udstillingen er baseret på et samarbejde mellem en række danske museer og sciencecentre, som er gået sammen om at fortælle hele Danmark om Andreas Mogensens nye rummission, Huginn, og hans hjem i rummet i et halvt år fra han sendes afsted. På ustillingen får man blandt andet mulighed for at udforske forskningsmodeller og artefakter fra Huginn missionen og hverdagen på rumstationen.

På åbningsdagen kunne man også forsøge at bygge et rumskib ved at genbruge gammelt skrammel. Det sørgede ‘Skramloteket’ for. Experimentarium viste et imponerende rumshow og Observatoriet i Brorfelde viste deres oppustelige planetarium.

Der er tre eksemplarer af udstillingen. Foruden den på Danmarks Tekniske Museum, omfatter den en på Expermentarium i Hellerup (åbner 17. august) og en på Science Museerne i Århus (åbner 15. august).

Udstillingen på Danmarks Tekniske Museum løber frem til 17. december og sendes derefter videre til andre museer og centre, som deltager i samarbejdet om udstillingen.

Læs mere her om udstillingssamarbejdet om ‘Rumstationen’ generelt
Læs mere her om den aktuelle udstilling på Danmarks Tekniske Museum.
Fotos: Danmarks Tekniske Museum

(Skrevet og redigeret af Morten Garly Andersen)

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top