Opsendelsen udsat til 25. august

NASA har meddelt, at opsendelsen af Crew Dragon 7 med Andreas Mogensen som pilot nu er udsat til fredag den 25. august klokken 09:49 Dansk Sommertid.

Rumrejsens logo

Belært af erfaringen kan dato og klokkeslet sagtens blive rykket både frem og tilbage, selvom NASA oftest skriver “NLT” – No Later Than. Hold eventuelt selv øje med websiderne her og NASAs link her. /ojk.

Andreas Mogensen skriver på sin egen facebook-side om årsagen:

For et par uger siden havde vi mulighed for at sætte os ombord på “Endurance”, vores Dragon rumskib, og tjekke de forskellige systemer.

Selvom vi er klar og både vores Dragon rumskib og Falcon 9 raket er klar, er startrampen 39A på Kennedy Space Center desværre ikke helt klar efter den seneste Falcon Heavy opsendelse. Det kommer til at tage lidt længere end forventet at omstille startrampen til vores opsendelse.

Derfor er vores opsendelse nu udskudt til den 25. august, med muligheder for opsendelse både den 26. og 27. hvis vejret skulle være dårligt.

https://blogs.nasa.gov/…/nasa-spacex-reset-crew-7…/

Du kan selv opleve opsendelsen ved at følge linkene til NASA-TV, SpaceX og flere andre.

Hvis du vil opleve begivenheden sammen med andre ruminteresserede, er der pr 7. august annonceret sammenkomster følgende steder (nogle steder kræver tilmelding): Industriens Hus – København, Experimentarium – København, Planetarium – København, Steno Museet – Aarhus, Naturhistorisk Museum – Aarhus, Astra – Sorø (online event). Du kan finde links og detaljer i kalenderen på denne hjemmeside – Kommende Aktiviteter.
(Skrevet/redigeret af Ole J. Knudsen)

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top