Odin på rumrejse

Odins hest Sleipner får en velfortjent ferie! I det kommende halve år er Odin med ombord på Den Internationale Rumstation sammen med Andreas Mogensen, så der bliver lejlighed til at holde (et) øje med, hvad der sker hernede, når overguden kredser 16 gange om Jorden i døgnet.

Den lille sølvfigurkopi af Odin med ravnene Hugin og Munin og ulvene Gere og Freke er én ud af en række udvalgte kulturgenstande, der er med på Andreas’ Huginn-mission til Den Internationale Rumstation ISS, hvor der også bliver taget billeder af dem. Ved at fotografere dem dér, får både vi herhjemme og andre ude i verden mulighed for at reflektere over nogle af de særlige ting, vi står for og gerne vil være kendte for i Danmark.

Den originale odinfigur befinder sig på museet i Lejre, og på museets hjemmeside er der meget mere at hente om Odinfiguren og historien omkring Odins rumrejse. Linket er her.

(Skrevet og redigeret af Ole J. Knudsen)

Denne hjemmeside bruger kun nødvendige cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies. 

Scroll to Top